DAN 36: MANDALE

MOJE, TVOJE, NAŠE NOVICE

 

MANDALE

 

Malo za sproščanje predlagam barvanje. Nekaj mandal in pobarvank je v prilogi spodaj, nekaj jih lahko najdete tudi na spletu. Zraven pa si lahko zavrtite še kakšno sproščujočo glasbo. Lahko je meditativna, inštrumentalna ali če radi poslušate zvoke narave, si lahko zavrtite kaj takega:

 

 

Še vedno je naboljše, da greste v gozd in prisluhnete naravnim zvokom. Včasih, ko ni druge možnosti, pa si lahko pomagate tudi na takšne načine. Pomembno je, da si doma uredite tako, kot vam najbolj ustreza.

Še en predlog za sproščujočo glasbo v povezavi z naravo. Tu pa sta dodana še klavir in kitara. Kaj vam je ljubše? Mogoče vam je še bolj všeč tišina? Drugačna glasba? Predvajajte si jo in uživajte.

 

 

 

MANDALE

 

Poizkusite si sami narisati mandale, imate veliko svobode. Lahko si narišete vzorčke znotraj kroga, ali predmetom, ki jih narišete, dodate črte, vijuge itd. Prva slika v prilogi je delo naše prostovoljke Caroline, ki je bila na izmenjavi v Sloveniji dve leti nazaj. Se jo še spomnite?

 

 

Mandale lahko ustvarite tudi z materiali, ki jih ponuja narava ali tistimi iz kuhinje. Zunaj cveti mnogo rožic, na voljo je pono drugega materiala, ki ga lahko smiselno in v zaporedju razporedite v krogu. Slikajte in pošljite prispevke na: urska.senk@cirius-kamnik.si.

Prijetno in sproščeno ustvarjanje.

 

Urška