DAN 34: NATEČAJ

LITERARNI, LIKOVNI IN FOTOGRAFSKI NATEČAJ

 

”SVET ENAKIH MOŽNOSTI”

 

Še ta teden zbiramo prispevke za natečaj z naslovom Svet enakih možnosti. Zbiramo literarne, likovne in fotografske izdelke.

Za literarni natečaj smo pripravili nedokončano zgodbo, vi pa lahko nadaljujete ali napišete svojo zgodbo in nam jo pošljete.

NEDOKONČANA ZGODBA:

 

Jutri grem v osmi razred. Strah me je. Sošolce dobro poznam in oni mene takega, kot sem bil nekoč. Bil sem znan kot vesel, navihan fant, ki obvlada matematiko, sovraži angleščino, trenira košarko in je pripravljen pomagati sošolcu. OK, dobro, priznam, da sem včasih koga tudi zbadal, ker je bil počasen, umazan, čuden.

Sedaj pa sem jaz tisti, ki je počasen, ki je večkrat umazan, ki ne more igrati košarke. Še nog ne morem premakniti. Zgodila se mi je namreč usodna nesreča, ko sem kolesaril. Ne spomnim se točno dogodkov, spomnim se samo, da sem se zbudil v bolnici (povedali so mi, da po dveh dneh) in sem hotel vprašati, kje sem in objeti jokajočo sestrico, pa nisem zmogel. Bilo je težko. Sedaj je malce boljše, vendar me je velikokrat bolelo, veliko sem moral trenirati, da sedaj lahko samostojno pojem kosilo. Pretežka žlica mi včasih pade iz rok. Vendar želim jesti sam, ne da me pitajo kot dojenčka. Počasi dobivam moč nazaj. Zdravniki pravijo, da bom nekaj še pridobil, če bom pridno delal vaje. Vendar pa nikoli več ne bom mogel hoditi. Življenje se mi je obrnilo na glavo na glavo. Ne morem več delati običajnih stvari, kaj šele trenirati košarko, plavati, smučati. Sram me je pred prijatelji, nekaj novih sem sicer pridobil v bolnišnici, ko sem bil na okrevanju. Skrbi me, kako me bodo sprejeli sošolci. Kako bodo gledali name, ko ne bom mogel teči z njimi in igrati košarke. Kako učitelji? Se jim bom smilil? Tega nočem. Že tako so morali prilagoditi ogromno stvari, da bom sploh lahko vstopil v staro šolo z mojim novim in stalnim pripomočkom – vozičkom.

 

Če ste se odločili za likovne prispevke, vam je lahko v pomoč knjiga Lev Rogi najde srečo. Ker je še vedno malo težje priti do knjižnjic, nam je avtor Igor Plohl dovolil slikati knjigo in jo za natečaj lahko preberete v elektronski obliki. Če bi jo želeli uporabiti, pošljite mail na: urska.senk@cirius-kamnik.si in jo boste dobili.

 

Tukaj pa si lahko pogledate zanimiv posnetek o tem, kako je nastala knjiga Lev Rogi:

 

Za motivacijo pred risanjem ali pisanjem lahko uporabite učni list: poišči besede in rebus

 

Veselimo se vaših prispevkov! Pošljite jih na:

 

Tjaša Islamčević Lešnik, Ajda Eiselt Čreslovnik in Urška Šenk, sodelavke v Strokovnem centru

Suzana Krajnc Joldić, vodja Strokovnega centra