Predstavitev knjige Slovenija – perspektive drugačnosti III

19. novembra 2020 smo javnosti predstavili tudi tretjo knjižico iz zbirke Slovenija – perspektive drugačnosti.
Knjižica prinaša dvanajst novih zgodb mladih ljudi iz vse Slovenije, ki se šolajo v CIRIUS Kamnik in v drugih slovenskih šolah. Bogati jo dvanajst odličnih fotografij, značilnih za Slovenijo, ki so jih naredili dijaki in k sodelovanju povabljeni zunanji sodelavci.
Zgodbe so napisane v luči empatije, sočutja ter spoštovanja neponovljivosti in vrednosti vsakega človeškega bitja. Napisane so, da bi ponesle v svet pomen ustanove, kakršna je CIRIUS Kamnik, lepote domovine ter vrednost in pomen drugačnosti.
Rdeča nit pripovedi je spoštovanje in sprejemanje drugačnosti. Resnično, globoko spoštovanje in sprejemanje, ne le površinsko in navidezno, ker je danes modno govoriti o drugačnosti in različnosti, pa je kljub temu očitno, da se nekateri ljudje drugačnosti predvsem bojijo in jo zavračajo. S knjižico želimo prispevati k razumevanju preprostega dejstva, da je vsak človek vsaj malo različen od vsakega drugega človeka, in da je najvišji etični ideal, za katerega si velja prizadevati, ta, ki od nas terja, da različnost tudi sprejemamo, ne le prepoznavamo, potem pa uvrstimo v kako kategorijo, da imamo mir pred njo.

Spodaj je videoposnetek predstavitve.